Trainingstijden

Iedere vrijdag: 9:30 - 11:00 uur

Hardlopen o.l.v. Ron Nagtzaam
Nordic Walking o.l.v. Cees van Muiden

Iedere zondag: 9:00 - 10:00 uur:
Duurlooptraining door Kralingsebos of langs de Rotte

Traininglocatie

Alle trainingen starten bij Atletiekvereniging PAC Rotterdam. Afhankelijk van het soort training, wordt er getraind op de baan, of in het Kralingse bos

Adresgegevens:

Sportcomplex ‘het Langepad’
Langepad 16
3062 CJ Rotterdam

 

Hoe het allemaal begon

De wieg van Running Blind stond in het Rotterdamse. De geschiedenis van de Stichting Running Blind voert terug naar 2007 waarin mede-oprichter en hardloper John Stoop tot het inzicht kwam dat hardlopen ook kan worden beoefend mét visuele beperking.

Jaren geleden, in mei 2007, kwamen op uitnodiging van Francoise Klessens, internist in Het Oogziekenhuis Rotterdam, enkele slechtzienden en zienden bij elkaar. We kwamen praten over hardlopen met een visuele beperking. Konden we daar een groep voor oprichten?

Alle aanwezigen waren zeer enthousiast en besloten van start te gaan met een (hard-)loopclub voor blinden en slechtzienden. Dit onder begeleiding van Cees van Muiden, een zeer goede Rotterdamse atletiektrainer. Hij droeg het idee al direct een warm hart toe!

Trainingaccommodatie

Het volgende dat we moesten regelen, was de trainingsaccommodatie. We wilden graag trainen op een atletiekbaan in het Kralingse bos, aan het Lange Pad. Helaas was dat voor Sport en Recreatie Rotterdam een probleem. We wilden en konden alleen op de vrijdagochtend. Maar dat is ook de dag waarop veel scholen trainen. Wij als blinden en slechtzienden zouden alleen maar in de weg lopen!

We lieten ons niet demotiveren en vonden bij hockeyvereniging Victoria een mooi onderkomen. Ook daar kregen we veel medewerking! We konden op het kunstgras trainen, maar ook in het Kralingse Bos.

Hier waren natuurlijk kosten aan verbonden…We zijn dan ook begonnen met het zoeken van sponsoren en donateurs. Dit is voor dat jaar goed gelukt, maar er zal elk jaar opnieuw geworven moeten worden!

Een Stichting

Omdat we nog meer ambities hadden, besloten we om van ons loopclubje een stichting te maken. Het doel van onze stichting is om mensen met een visuele beperking aan het sporten te krijgen onder het motto:

“Bewegen is goed, bewegen moet!”

Wij leven hier in een land waar we ons goed kunnen redden. Dat gunnen wij anderen ook. Daarom is ons tweede doel om - door sponsoring - mensen met een visuele beperking in arme landen te helpen een betere toekomst op te bouwen.

Een stichting dus. Zo gezegd zo gedaan: op World Sight Day, 11 oktober 2007 werden we een echte stichting en werd Stichting Running Blind geboren. Ook hierbij ontvingen we onverwacht deskundig advies en liet de notaris de statuten passeren zonder ons dat in rekening te brengen. Dat was een goede prikkel om verder gaan!

Running Blind-loopkleding

Zo wilden we graag in goede sportkleding trainen, herkenbaar als Running Blind lopers. In het begin van ons bestaan hadden we een shirtsponsor Runningpoint van Michel de Maat gevonden. Deze oud-marathon topper vond ons idee erg leuk en heeft ons aan mooie shirts geholpen. Een jaar later, hebben we een nieuwe sponsor gevonden, namelijk Visio. Dit is een organisatie, die mensen met een visuele beperking ondersteunt, adviseert en begeleidt. We liepen er toen schitterend bij in onze nieuwe kleding. Inmiddels lopen we met kleding van NN, de landelijke sponsor. 

Samen Sociaal nominatie

In mei 2008 werd Running Blind genomineerd voor de Samen Sociaal-prijs van de provincie Zuid-Holland. Wij waren en zijn zeer vereerd dat wij tot de 10 genomineerden hoorden. Weliswaar kreeg Running Blind dat jaar geen prijs, maar voor ons was het wel een teken dat we op de goede weg waren!

Appeltjes van Oranje

In Oktober 2009 zaten we in de voorronde van Appeltjes van oranje, helaas kwamen we net niet in de finale, maar wederom een bewijs dat we goed bezig waren.

Rotterdam Sportstad award.

Door onze inzet tijdens de Rotterdam Marathon 2009, waren we genomineerd voor de Rotterdam Sportstadaward. Dankzij de vele stemmen heeft Running Blind deze prijs binnengehaald. In december 2009, werd deze prijs door Erica Terpstra aan ons uitgereikt. wij waren natuurlijk erg blij en dit smaakt ook naar meer.

Rotterdam Estafette Marathon

We lopen we in 2021 al weer voor de 12de keer meer met de Rotterdam Business Esttafette Marathon. Iedere jaar was het een prachtig evenement met een gezamenlijke aankomst op de Coolsingel. In 2012 is een van de Running Blind teams binnen de 4 uur binnengekomen. Een geweldige prestatie.

In 2019 heeft Rotterdam zich aangesloten bij atletiekvereniging PAC.

 

Routebeschrijving naar PAC

Vanaf Amsterdam / Den Haag (A13/A20)

Volg afslag Crooswijk / Kralingen (afrit 15).
Ga onderaan de afslag linksaf richting Crooswijk / Kralingen.
Bij het 2e stoplicht gaat u rechtdoor, na de kruising zie je aan de linkerkant de voetbalvelden van HOV en de atletiekbaan liggen.
Ga bij de eerstvolgende kruising linksaf, het Langepad op.
Na ongeveer 60 mtr. vind je aan de linkerkant de ingang van de atletiekbaan (sportcomplex Langepad).

Vanaf Utrecht / Gouda (A20)

Volg afslag Dordrecht / Breda (naar A16). Houd de rechterbaan aan.
Volg afslag Kralingen / Centrum /Capelle a/d IJssel (afrit 24 t/m 26).
Houd direct daarna afslag Kralingen aan (afrit 26).
Ga onderaan de afslag rechtsaf richting Kralingen.
Ga bij het volgende stoplicht weer rechtsaf richting Kralingen.
Sorteer direct links voor en ga bij het volgende stoplicht linksaf richting Kralingen (= Kralingseweg).
Bij de rotonde rechtdoor (= Kralingse Plaslaan). Aan de rechterkant zie je de Kralingse Plas.
Bij de 1e kruising rechtsaf slaan, het Langepad op.
Na ongeveer 60 mtr. vind je aan de linkerkant de ingang van de atletiekbaan (sportcomplex Langepad).

Vanaf Breda (A16)

Volg na de Van Brienenoordbrug de afslag Kralingen / Prinsenland (afrit nr. 26).
Ga onder aan de afslag linksaf richting Kralingen en sorteer direct rechts voor.
Ga bij het volgende stoplicht rechtdoor.
Ga bij het volgende stoplicht rechtsaf richting Kralingen.
Sorteer direct links voor en ga bij het volgende stoplicht linksaf richting Kralingen (=Kralingsweg).
Bij de rotonde rechtdoor (= Kralingse Plaslaan). Aan de rechterkant zie je de Kralingse Plas.
Bij de 1e kruising rechtsaf slaan, het Langepad op.
Na ongeveer 60 mtr. vind je aan de linkerkant de ingang van de atletiekbaan (sportcomplex Langepad).

Parkeren

De parkeerruimte op het PAC-terrein is beperkt. Vóór de ingang is het zowel links als rechts van de weg verboden te parkeren. Voorbij de ingang van het sportcomplex mag er aan de linkerkant van de weg geparkeerd worden. Let dus goed op er worden regelmatig bekeuringen uitgedeeld. Ongeveer 100 meter voorbij de ingang van PAC is, als u rechtsaf slaat waar de weg naar links draait, een groot parkeerterrein aan het begin van het Kralingse Bos.