Wie zijn wij?

Op dit moment trainen we met zo’n tien hardlopers met een visuele beperking en twintig enthousiaste buddy’s op de atletiekbaan van AAC in Sportpark Ookmeer in Amsterdam Nieuw-West. Onze trainer heeft een aanvullende cursus gevolgd om de trainingsinstructies beter aan de visueel beperkte leden aan te passen.

Onze leden komen niet alleen uit Amsterdam, maar ook uit bijvoorbeeld Haarlem, Zaandam en Amstelveen. De hardlopers hebben verschillende niveaus, variërend van beginner tot marathoner. Onze buddy’s zijn zeer betrokken en hebben veel ervaring.

Wij doen mee aan loopjes die in de regio georganiseerd worden, bijvoorbeeld de Sloterplasloop, IJburgse Hardloopvierdaagse, TCS Marathon Amsterdam, Lentemarathon van Amstelveen, Vechtloop in Weesp of de Halve van Haarlem. Ook bij landelijke wedstrijden zoals de NN Zevenheuvelenloop of de NN Rotterdam Marathon zijn wij te vinden.

Hoe ziet onze training eruit?

Elke dinsdagochtend verzamelen wij vanaf 9.00 uur in de kantine van AAC. De trainer verdeelt ons om 9.30 uur in koppels waarna we starten met warming-up oefeningen en loopscholing op de atletiekbaan. Daarna begint het hoofdprogramma, dat bijvoorbeeld kan bestaan uit interval- en heuveltraining. Alles op eigen niveau. In het Sloterpark of op de atletiekbaan. We sluiten om 11.00 uur af met een cooling down en daarna is er thee en koffie in de kantine.

Hoe is het allemaal begonnen?

In de zomer van 2013 is Running Blind Amsterdam met een klein groepje enthousiaste hardlopers in het Amsterdamse Bos gaan rennen. Nog geen jaar later zijn wij verhuisd naar Sportpark De Eendracht in Amsterdam-West, waar een kantine was om te verzamelen, een rugbyveld om op hard te lopen en de Tuinen van West om naartoe te rennen. Daar zijn wij gegroeid tot wie wij nu zijn. Vanaf september 2021 zijn wij aangesloten bij AAC, waar we op de atletiekbaan en in het Sloterpark trainen.

Heb je interesse?

Ben je blind of slechtziend, wil je hardlopen of Nordic Walking doen, of wil je buddy worden? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via amsterdam@runningblind.nl. Je mag vier keer komen proeftrainen om te kijken of het wat voor je is. Aanmelden voor deze proeftrainingen kan via Proeftraining - Amsterdamse Atletiek Combinatie (aacamsterdam.nl)

Inloop: elke dinsdagochtend vanaf 9.00 uur
Training: van 9.30 - 11.00 uur

Locatie: Amsterdamse Atletiek Combinatie

Adres: Willinklaan 7, 1067 SL Amsterdam Nieuw-West, verzamelen in de sportkantine


Parkeren: gratis voor het sportpark


Ov: Bus 61 stopt vlakbij op halte Willinklaan en bus 21 iets verderop op de Nolensstraat. En anders is er natuurlijk nog de regiotaxi.

Andere mogelijkheden?

Lukt het niet om zelfstandig naar de training te komen? Laat dan ook van je horen, dan kunnen we kijken of je met iemand mee kunt rijden. Komt dinsdagochtend je niet uit? Dan kijken wij of er de mogelijkheid is om gekoppeld te worden aan een buddy die in jouw woonomgeving met je kan rennen.

Training in de tuinen van West
Training in de Tuinen van West
Sloterplasrun 2021
Sloterplasrun 2021