Als je als vereniging of loopgroep een groepje wilt opstarten voor lopers met een visuele beperking, neem dan contact op met het bestuur. Running Blind biedt ondersteuning met het opstarten en met organisatorische onderwerpen  zoals training van buddy’s en trainers, clinics subsidiemogelijkheden, vervoer, deelname aan door de sponsors georganiseerde wedstrijden en dergelijke. Kortom, wij helpen de vereniging of loopgroep met het opstarten en zijn ook daarna beschikbaar om kennis en ervaring te delen.  De contacten tussen de vereniging en Running Blind worden verzorgd daar een contactpersoon uit de lopersgroep.

De start van zo’n groep begint vaak met een of twee lopers met een visuele beperking, maar ondanks het kleine aantal is het de moeite waard deze weg in te gaan. Bedenk dat 2 lopers plus 2 buddy’s ook al een groep is. De ervaring leert dat als er eenmaal een paar lopers en buddy’s actief zijn, er binnen enkele jaren een loopgroepje van meer personen ontstaat.

Als de eerste trainingen geweest zijn en er een clinic gegeven is waardoor alle geïnteresseerde lopers van een vereniging kennis kunnen maken met hardlopen met een buddy, melden zich vaak meer lopers uit de vereniging als vrijwilliger / buddy. Het is prettig om terug te kunnen vallen op een vaste groep buddy’s. Zo ontstaat een groep ervaren buddy’s die gewend is met diverse lopers te lopen van verschillende niveaus.

Kijk ook in het onderdeel over Trainingen (uit ons handboek).