De activiteiten die door de stichting Running Blind (SRB) gestimuleerd en geïnitieerd worden vinden plaats in regiogroepen die onderdeel zijn van reguliere atletiekverenigingen of loopgroepen. De relatie tussen de stichting Running Blind en deze regiogroepen is vastgelegd in een  samenwerkingsovereenkomst tussen de atletiekvereniging of loopgroep enerzijds en de stichting Running Blind anderzijds. In deze samenwerking brengt de atletiekvereniging de mogelijkheid in om mensen met een visuele beperking te in een groep te laten trainen en lopen; SRB brengt de specifieke kennis en ervaring over hardlopen met en visuele beperking in.

De Stichting Running Blind is opgericht in oktober 2007. Van oorsprong alleen gericht op de regio Rotterdam, sinds 2012 is daar een regiogroep in Den Haag bijgekomen en zo groeit het aantal regiogroepen gestaag door tot 14 in 2021.  

Over de site

De tekeningen op deze site zijn speciaal voor Running Blind gemaakt door Eline Wagenmaker.

Het lettertype (font) dat we op onze site gebruiken is Atkinson Hyperlegible. Dit lettertype is in Amerika ontwikkeld in samenwerking met het Braille Instituut. Mensen die slechtziend zijn kunnen deze lettersoort beter lezen (Meer informatie).