En zo was snel het initiatief geboren om in Den Haag een afdeling van Running Blind van de grond te krijgen. Binnen een jaar was het al zover en op 12 juli 2012 is de regio Den Haag van de Stichting Running Blind opgericht.

Sinds 3 jaar hebben we ook een wandel en Nordic walking afdeling. Deze tak van sport binnen de regio is nog kleinschalig maar ik ben bezig met een campagne voor het voorjaar om hier iets meer aandacht aan te schenken in Den Haag.

Elke zaterdag wandelen en rennen wij met veel plezier op het voor ons bekende terrein en zaterdag 29 augustus 2020 hebben we ook een samenwerkingsovereenkomst met Haag
Atletiek door middel van het tekenen van een overeenkomst in het bijzijn van de wethouder van Zorg, Jeugd en Gezondheid van Den Haag werd dit bekrachtigd.

We heten vanaf heden Running Blind Haag Atletiek

Enkele handige tips die van belang kunnen zijn ten aanzien van de omgang met visueel beperkte mensen:

 1. Kijk direct naar een blinde of slechtziende persoon ,als je tegen hem of haar spreekt zo kan hij of zij je stem volgen en je aankijken.
   
 2. Noem bij een begroeting altijd je naam ook als je elkaar al kent. Je stem is namelijk niet altijd direct te herkennen.
   
 3. Spreek de slechtziende zelf aan en richt je niet (alleen) tot hun begeleiders.
   
 4. Communiceer duidelijk met de persoon wat je gaat doen. Bijvoorbeeld: ”Ik ga nu naar buiten maar ben zo weer terug”. Het voorbeeld is vrij duidelijk. Wanneer je dit niet zegt loop je de kans dat de slechtziende tegen een muur begint te praten , iets dat toch niet prettig word ervaren.
   
 5. Vraag hoe iemand begeleid wilt worden: bv. Inhaken van een arm of een hand op ellenboog of schouder.
   
 6. Tijdens de koffie na afloop van een training duidelijk zeggen waar de beker staat.

Heb je als loper of als buddy belangstelling, schroom dan niet. We zijn er voor alle niveaus, kleuren, ge-aardheden en alle gezindten. Heb je toch enige schroom? Bekijk dan eens onze pagina met tips voor buddy’s en lopers: TIPS of neem contact op met de contactpersonen van de regio.

Trainingslocatie van Running Blind Haag Atletiek:

HAAG Atletiek
Laan van Poot 353 A
2566 DA Den Haag

Hoe Haag Atletiek te bereiken is, vind je via Google Maps

Trainingstijden:

Iedere zaterdag van 09:15- 10:45 uur

Extra trainingsavond: elke woensdag inloop vanaf 19:15 uur en aanvang duurlooptrainingen 19:30 uur.

Meer informatie:

Contactpersonen: Henri en Rita van Geffen

Telefoon:06 10161500 / denhaag@runningblind.nl