Beste loper, buddy, trainer bij Running Blind,

De Rijksoverheid heeft nieuwe landelijke maatregelen afgegeven om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor de atletieksport, zowel weg- als baanatletiek zijn alle bekende maatregelen inclusief de anderhave meter afstand regel voor volwassenen. Maar er is voor ons een belangrijke uitzonderingsregel. In het Protocol Verantwoorde Atletieksport van de Atletiekunie staat nu een uitzonderingsregel voor 1.5 meter afstand:

  • De 1,5 meter afstand houden is niet verplicht tijdens het sporten als dit de normale sportbeoefening in de weg staat.

Maar dat wil niet zeggen dat je verplicht bent om de 1.5 meter afstand tussen loper en buddy niet meer in acht te nemen. We zijn inmiddels meer aan de omgang met het virus gewend geraakt en iedereen heeft daar zijn eigen afwegingen in afhankelijk van je persoonlijke situatie en die van je omgeving. Als jullie het veiliger vinden om wel de 1,5 meter afstand in acht te nemen tijdens hardlopen, moet je dat zeker doen. De 1.5 meter afstand hoort nog gewoon tot de basismaatregelen. Als je samen op 1.5 meter afstand wilt lopen, kan je een Co-runner in bruikleen aanvragen. Deze zomer dachten we dat het allemaal wel voorbij was en zijn een aantal Co-runners geretourneerd. Dus laat even weten als je er een in bruikleen wilt dan sturen we er een op.

De andere maatregelen staan in het bijgesloten protocol van de Atletiekunie. Wij wensen jullie veel fijne en veilige hardloop kilometers!

Bij vragen, stuur een bericht naar voorzitter@runningblind.nl

 

Stichting Running Blind,

Netty Dorrestijn, voorzitter