Running Blind actief op de Looptrainersdag van de Atletiekunie

Niemand minder dan Ellen van Langen, winnares van Olympisch goud op de 800 meter in 1992,  heette  de ruim 1100 deelnemers van harte welkom op zaterdag 6 november 2021 en wenste iedereen een mooie en leerzame dag toe. Daarna was het woord aan Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds en winnaar van de award ‘De Loper’ 2021, Met hun initiatief OldStars houdt het Ouderenfonds, in samenwerking met partners Menzis en het Ministerie van VWS, ouderen in beweging en geven ze hen hiermee de mogelijkheid de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Running Blind kreeg deze Award bij de vorige looptrainersdag in 2019.

Gerard Heijnen en Jeroen Reintjes, de bedenkers van de aangepaste spelvorm running lieten de deelnemers in twee interactieve workshops kennis maken met het ASM-model en de specifieke trainingsvormen van OldStars running.

Drie workshoprondes en het loopsportplein

Na dit officiële moment was het tijd voor actie. De looptrainers gaan op zoek naar de locatie van hun eerste workshop. Dit jaar boden 48 experts in totaal 105 workshops aan. Waaronder de workshop van Running Blind om trainers kennis te laten maken met lopers met een visuele beperking en hun buddy's. Running Blindtrainer Annemiek Verbeek en Christiaan Waters lieten de deelnemers ervaren hoe dat gaat.

De deelnemers volgen er deze dag drie naar keuze. De onderwerpen zijn enorm gevarieerd en lopen uiteen van Fartlektraining in de praktijk tot een theoriesessie over bruin vet. Sommige groepen worden hard aan het werk gezet en zien we met bezweet voorhoofd in de pauze terug. “Dat wordt spierpijn morgen” concludeert een trainer. Gelukkig kan hij de humor er nog van inzien. Op het loopsportplein informeren diverse standhouders de geïnteresseerde trainers over hun product of dienst.

Clinics heel het jaar door

Running Blind kan heel het jaar door clinics organiseren voor trainers en atletiekverenigingen die graag met onze doelgroep aan de slag willen. 

Neem contact op!