Franka heeft zondag 26 september 2021 haar 1ste marathon van 42,195 KM als individueel loopster samen met haar buddy Donny uitgelopen in Berlijn, één van mooiste marathonsteden van heel de wereld. Dit koppel heeft door een prachtige Brandburger tor gelopen en de finale gehaald in een mooie tijd van 5 uur, 9 minuten en 43 seconden.

De medaille van BMW Berlin Marathon was het allermooiste verjaardagscadeau voor Franka waarvoor ze zoveel en hard getraind heeft. Haar grootste (verjaardags)droom is uitgekomen. Dit ondanks het feit dat Franka doof is en het syndroom van Usher heeft. Haar krachtige doorzettingsvermogen is de grootste winnaar. Ze heeft bewezen dat ze dit  kan door heel de marathon te lopen. 

De shirts heeft Franka zelf geregeld (voor haar en voor haar buddy Donny) om speciaal in het buitenland mee te gaan lopen. 

Dankzij het opvallende en goed zichtbare oranje shirt met de opdruk van een Nederlandse vlag,  de Engelstalige teksten en het logo van Running Blind kregen Franka en Donny heel veel fanatieke positieve reacties van de Duitse & buitenlandse hardlopers en de omstanders tijdens de loop richting de finale in Berlijn. Geweldig he!